fredag 25. september 2009

Haustdag og sjarmerande raudt
Hausten har innteke tunet for fullt, tuntrea er begynt å gulne og legge seg utover hellene på tunet. Skodda heng rett som det er tung nedover berga og fjellsida over oss. Og ikkje minst regnet som klaskar i bakken med varierande styrke, men likevel ganske samanhengande, dag etter dag....
Kva gjer vi då? Vi må prøve å ikkje tenke på det dårlege veret iallefall. Her gjeld det å fokusere på noko positivt. Lage fest kanskje? Ein liten kvardagsfest? Ja, det gjer vi.
Våre to tiåringar syns det er kjekt å vere med på små kjøkkenoppdrag. Vi lagar eplekake.
Ei heil stor platekake, som er oppeten før dagen er slutt....Det er mange som blir glade for litt "haustkvardagsfest".

Kjekt med gode hjelparar på kjøkkenet, då går det unna! 6 armar får gjort meir enn 2....

Ikkje ein haustdag utan levande lys, ikkje ein vinterdag heller, for den saks skuld...

.Litt sjarmerande raudt, plukka inn frå hagen


Desse krusa med hjarte på syns eg er veldig søte, og dei er spesielt gode til å drikke Kafe Latte frå ein ruskeversdag i september.


He, he, det dukkar opp litt av kvart sjarmerande raudt når eg tek kameraet med rundt i huset for å sjå kva som dukkar opp. I museet mitt dukkar denne leikebilen frå 70-talet opp. Det er sjarmerande det!Og far i huset sin gamle, gode matboks! -Med motorsykkel, sjølvsagt!
På jenterommet dukkar dette fine vognteppet opp. Jenta har vokse ut av vogna, og teppet er havna på veggen. Teppet er laga av ei god venninne.
Ho mor i huset har også laga noko til jenterommet. Raudt og rosa sengeteppe med gode minner. For eksempel bestemor sine kjøkkengardiner frå 70-talet, eller kanskje tidleg på 80-talet, med raude hjerter på.


Og så ei lita mugge (ca 15 cm), som var så søt det den stod på gjenbruksbutikken og sa den ville vere med meg heim...Dei gamle Diplomis-boksane er iallefall sjarmerande raude syns eg!Ein anna sjarmerande raud boks som eg har arva.Denne boksen har eg kjøpt hos ein kjenning som hadde storopprydding i huset....Finst skattar overalt....Frukostservicet vårt. Petit Fleur. Kan ikkje sei anna enn at det er sjarmerande....
Ha ein fortsatt fin septemberdag! No skal eg starte med "dagens dont"!


2 kommentarer:

Nostalgia sa...

Hei, kjære du :-)

For en koselig dag ! tenk å bo slik som dere, må være et eventyr !

Masse herlig rødt hos deg, her var det mye nostalgi- den isboksen f.eks hi-hi

Ønsker deg en herlig helg !
Klem, Nostalgia

Solveig sa...

Herlige nostalgiske bilder fra deg:o) Så masse fint du har i rødt (forøvrig min yndlingsfarge). Den matboksen likte jeg. Har litt dilla på bokser for tiden-har vært på Gjenbruk og kjøpt et lite lass som skal forvandles:o)
Du er bare så flink til å kose det til, du:o) Flinke gutter som deltar i helgehygga.
Ja, det regnet har vi nå fått nok av, ikke sant?! Nå fortjerner vi jammen noen soldager!
God helg:o)
Klem fra Solveig