mandag 28. desember 2009

Romjul og julegaver

Sviblar må vere i hus heile desember. Planta full ei korg i fin fargeblanding, og no sprer lukta seg i heile huset. Mmmmm....
Både svarte englar og svart stjerne er å finne i den svartaste stova ;-).

Tenkte eg skulle vise fram litt av julegavene også. Denne fine pynten var under treet, men er no havna oppi treet.
Englesåpe og englefjes var å finne under juletreet. Desse for rett i kjellaren på baderomshylla.Desse tre nissane hadde Ronja laga til brødrene sine.
Eit skilt som har vore på ønskelista i lang tid, var også under treet. Kanskje vi må ut å henge det opp i morgon?Og ei bok! Skrive av ei venninne! Turar for små føter i Sunnfjord. Omtrent 100 turar har denne dama skrive om i boka. Vi har og vore med å gått nokre av dei, og vi er med på bilder i boka. Så bra å ha så mange turtips i nærområdet. Eg syns ofte dert er litt tiltak å ta ut på turar, når vi ikkje veit heilt verken kor vi skal starte eller slutte. Det slepp vi å lure på no! Denne blir nok flittig brukt både av oss og andre framover.

Sola har snudd! Det passa difor perfekt med utviding av behaldninga av plastservicet frå Marimekko. Det er først og fremst til hagebruk, og no gledar vi oss til det!Koppar og fat. Dei er fine desse!

Og brannteppe. Slett ikkje dumt. Hadde faktisk tenkt på det no rett før jul, at det var sikkert lurt å anskaffe seg. Plutseleg så var det under treet! Slett ikkje verst!Og så vil eg vise litt av den nostalgiske julepynten.

Nissen i trekanten heng på døra i Nostalgi-kjellaren. Desse nissane hadde besteforeldra på dørene sine. Dei er gamle og har med seg mange gode minner.
Dei fleste av englane har eg hatt så lenge eg kan hugse. Den største kan trekkast opp, og går då rundt mens den spelar ein julesang. Dei to små papirenglane har eg fått av ei grandtante som budde i København. Dei er også gamle. Den lille risengelen er ei venninne som har laga, av litt nyare dato enn dei andre, men har nokre år på baken den og... Den nest største engelen har Ronja arva frå mi tante.
Den tova nissekona er det Adrian som har laga.
Dette vart ei lita visning av gaver, julepynt, og litt julestemning her i huset. Som vanleg har eg lasta opp altfor mange bilder, så dei kjem nok litt på kryss og tvers her. Det får stå til!
2 kommentarer:

Linda sa...

Hei hei, her var det sannelig mye fint!
Svibler må vi ha til jul ja, de hører med.
De glassenglene var kjempefine!
Slike trenisser har vi også, laget av barne på skolen, sjarmerende ja.
Jeg la spesielt merke til den sjarmerende såpekoppen med herlig patina!
Og Marimekkoblomsten er jo jeg veldig glad i da!
Så kjekt med den turboka da, og spesielt artig er dt vel at det er din venninde som er forfatter.

Ønsker deg fortsatt en fin romjul!
Klem fra Linda

Solveig sa...

Så masse fint du har fått! Og så litt av alt, da! Det passer til en allsidig person som deg:o))
Tusen takk for fine kommentarer og godt samvær :o) i 2009! Det kommer alltid noen koselige kommentarer fra deg og det gjør meg glad:o)
Ønsker deg og dine en flott nyttårsfeiring. Ønsker deg alt godt i året som kommer.....og så har vi et par mål vi må nå sammen, ikke sant?!
Klem fra Solveig