mandag 14. desember 2009

Nissefest på låven, kjole og anna fjas


Barnas Turlag Fosseheimen Gaular hadde årets siste arrangement på laurdag. Nissefest på låven på Tuftegarden. 80 små og store hadde lyst å ete laurdagsgrauten på låven, helse på dyra, og kanskje også få eit glimt av fjøsnissen....

Vi hadde kokt rikeleg med graut, så alle fekk ete seg mette og gode. Benka på høybuntar rundt med duk og lys på bordet, var stemninga svært god.

Fjøsnissen kom fram etter at vi hadde sunge så fint vi kunne. Alle fekk mandariner, rosiner og buffar frå nissen. Han var verkeleg snill!Sidan vi var kun ein dag før luciadagen, serverte vi gløgg og lussekattar også. Eg hadde faktisk tatt på meg oppdraget å lage lussekattar.... Det hadde eg aldri gjort før. Det gjekk bra!
;-)


Den blå turboreven er alltid med Barnas Turlag på turar og aktivitetar. Han var blid og fornøgd i høyet.
I kveld fann eg ut at det var på tide at eg fekk meg ein ny kjole. Har hatt eit grått stoff liggande leeeenge, øyremerka kjole. Denne gangen vart det med hette på, og raude hjarter. Litt "julete"...

På kjøkkent har vi hengt opp eit gammalt skap. Det manglar glas, og skal truleg få prøve seg med hønsenettingvarianten i første omgang...
Inni skåpet har Greengatekoppane mine fått plass. Samt ei søt liten vase som eg fann på gjenbruksbutikken. Og fine små krydder og urte-glas frå ei dyktig venninne som produserer dette sjølv!
Det går også framover med julegavehandel og -produksjon. Korga som eg har sett fram for å plassere desse i etterkvart som dei blir innpakka og klare, er full....og eg er ikkje ferdig...Sviblane på kjøkkenet er i full gang, trudde at eg hadde kjøpt ein rosa, ein kvit og ein lilla, men alle viser seg å vere kvite. Iallefall, ...dei luktar godt. Her ein morgon kjende eg lukta heilt opp i tredje etasje når eg kom ut på trappekanten... Godt vi likar den...Ingen har klaga iallefall....Då er det nok på tide å komme seg under fellen. Halve natta er gått og vel så det. Men natteravnen elskar stillheita i huset og er slett ikkje trøytt. Trur likevel eg skal klare og sove når eg berre kjem meg opp i senga... God natt alle!

5 kommentarer:

Minka sa...

Heisann, så koselig dere hadde det på låvefesten da..Gøy for ungene. Og kjolen var kjempe fin, har tenkt å prøve meg på å lage en slik liknenede kjole til jentene mine. Men aldri laget det før, er det vanskelig??
Klems..

Kristine sa...

Du er produktiv på mange frontar du. Både lussekattar, kjole og julepresangar i eit innlegg. Ikkje verst!
Såg veldig koselig ut med nissefest. Dåkke er flinke som driv barnas turlag. Skulle ønske det fantest då eg var liten:)

Ha ei finfin førjulsveke! Eg bakar knekkebrød og havrekjeks og nyt fridagen.

Therese fra huset med de rare i sa...

Så koselig med låvefest!! Er jo så morro for unger med slike arrangementer. Nydelig kjole!

Så mye lekkert i et innlegg at jeg helt glemmer hva jeg skulle skrive hehe..

Ha en flott adventstid videre!

Solveig sa...

Så superflinke dere er til å være sosiale! Dette minner meg om da jeg var liten:o)))
Jeg er bare dyktig imponert, Heidi! Denne kjolen, når har du fått tid til å sy den da???? Kjempeflott var den:o)
Ja, det er ikke lett å holde styr på hyasintene:o) De vokser seg skikkelig laaaange her hos meg!
Ha en flott kveld.
Klem fra Solveig

Sidsel sa...

hei hei
takk for hilsen på bloggen min. koselig at du vil følge den.
Jeg måtte jo innom til deg også da, og se på den fine bloggen din.
La meg til som følger også ...
Ha en koselig førjulstid