fredag 30. oktober 2009

Gjenbruksfunn og 3000 timar?Først til dagens funn på gjenbruksbutikken. 3 nye eksemplar til dette gamle Figgjo-servicet. Har ein del av det frå før. Dette er andre gang eg finn deler på gjenbruksbutikken. godt fornøgd..
Då er spørsmålet; går det 3000 timar til dette prosjektet? Det er vi førespegla. Godt vi ikkje veit svaret....

Det gamle tømmerhuset som vi skal flytte til våren treng både nye deler , og forsvarleg og omsorgsfull behandling av gamle deler... Vi håpar sjølvsagt at mest mogeleg skal kunne nyttast vidare. Men truleg må heile taket skiftast. Det har vore lekkasje i taket i ein del år, og det er mykje rote.. Tømmeret vidare nedover er mykje bra.
Men noko av golva må nok også skiftast ut. Då treng vi tjukke furuer....


Dette er frå den eldste delen. Her er iallefall tømmeret tilbake til 1800-talet, kanskje endå lenger.. Truleg 1700-talet, men kan vere endå eldre. Det må vi ta prøvar av. Blir spennande å få stadfesta det.
Loftet over den eldste delen. Mange byfolk på sommarferie og drengar har sove her. Sengar langs med veggane sto klar til å ta imot gjestene og arbeidarane.Den nyaste stova. Her håpar vi å få golvet heilt ut. Det ser brukbart ut. Truleg vil det få ny maling etter fargane som har vore brukt tidlegare.Loftet over den "nye" stova. Her trengs nok ein del ny golvplank...Bratt og lang trapp opp til loftet. Ved foten av trappa, i mellomverket mellom dei to husa blir det truleg ein kjøkkenkrok. Over kjøkkenet kjem kanskje eit bad, om det går å få til på forsvarleg vis...

Ny inngangsdør treng vi også. Denne har nok gjort jobben sin. Kledningen kan vi bruke mykje av frå langveggane. Truleg det meste.Dør i gamedelen.
Nye vindauge i heile huset og ny kledning på endeveggane må vi nok ha.
Så mulig det går 3000 timar? Jaja, for kvar time er vi nærare målet... Blir spennande og gjevande å jobbe med dette prosjektet. Eg gledar meg jo mest til innreiinga... men lyt nok smøre meg med tolmodigheit (litt iallefall, kjem ikkje til å sause meg heilt inn...). Men då rekk eg å samle meir inventar i mellomtida. Det er jo kjekt!


7 kommentarer:

Nostalgia sa...

Skjønne fat :-)
Ja det er litt av et prosjekt dere hart gitt dere i kast med, spennende ! skal bli kjekt å følge dere fremover :-)

Ønsker deg e fiiin helg !
Klem, Nostalgia

BROCANTE sa...

Herlig! Dette blir det morsomt å følge med på!

Haust sa...

Spanande! Lukke til - og kos dykk med prosjektet! :)

Fortsatt god helg...

Bossa sa...

Blir rent misunnelig jeg, altså. Dette er jo min drøm gjennom mange, mange år. Men,vi er ikke i stand til et slikt prosjekt, så jeg får nøye meg med huset mitt i Kommodeveien 1.
Kos dere underveis i prosjektet.
Klem

Minka sa...

Det tømmerhuset var nydelig selv om det trengs litt kjærlighet.. Misunner dere for prosjektet, så morro..
Og kassa vet jeg ikke helt enda hva jeg ska bruke til, men finner nok på noe. Godt den ikke duger til ammunisjon, ellers hadde mannen tatt den...
Klem Kristin

Tino sa...

Så spennende prosjekt, men blir nok litt av en jobb ja.
En del av barndomshjemmet mitt er over 300 år gammelt. Det er jo bygd på og bygd rundt nå, men tømmerveggene er inntakt under ny kledning. Da min far var barn ble huset leid ut til sommergjester (ligger ved sjøen) og de bodde da selv på en liten hytte i nærheten.
Var nok vanlig å tjene en ekstra slant på den måten.

Lykke til videre med prosjektet! :)

Margrethes hus og hage sa...

Åh, for et spennende prosjekt :) Det kommer nok til å bli flott, men jeg synes ikke 3000 timer var så mye med tanke på all jobben som må gjøres. Skal nok innom og følge med på hvordan dette går seg til framover :)

Hilsen Margrethe