lørdag 20. februar 2010

Skap med sjel

No er det kanskje ein del som veit at eg er veldig begeistra for gamle ting.
I huset er det difor møblert med mykje gammalt. Gamle skap, skrivebord, skjenkar og andre saker og ting.
Tenkte eg skulle vise noko av dette her på bloggen.


Dette er ein gammal spegelkommode. Den befinn seg på soverommet. Utruleg at den kom opp hit igrunn. Vi hadde ca 1 cm å gå på gjennom flaskehalsen i siste loftstrappa opp til 3. etasje. Den blir nok ståande her ei stund...I ein stova har vi ein gammal skjenk. På eine sida har den spor av flytting, nemleg ein del striper og malingsflekkar. Den har nok vore flytta litt rundt i huset gjennom tidene. Opp og ned trapper, ut og inn dører. Men no har den fått fred her i stova i mange år, berre vore flytta frå ein vegg til ein anna. Strippene på sida ber jo preg av levd liv, så det har sin sjarm. Vi får vel litt striper både her og der, nokon kvar, opp gjennom livet..


Dette skåpet har og vore flytta rundt i tidlegare tider. Har vore matskap i ei leilighet i Bergen
blandt anna. Og ei stund trur eg bestemor mi hadde samla alle dei gamle skåpa på soverommet sitt (og det var ikkje særleg stort). Ikkje forstår eg korleis ho fekk plass til dei. Men ho var ein kløpper med målbandet, og var svært løysingsorientert, heheDette har eg vist før. Eit flott skrivebord. Hadde opprinneleg bilder av
kong Olav i ei rute og fruen i den andre. Desse bilda har fått seg ein pause, og ligg no trygt forvart i skuffa i staden.

Bokskap frå min farfar sin barndomsheim. Det har blitt meg fortalt at dette hang ved "høgsetet" ved spisebordet, og inneheld viktige bøker og papir. Farfaren min har forøvrig laga fleire av desse gamle skåpa.
Dette syns eg er flott.
Her laga bestemor ofte juledekorasjon inni , med stall og nissar og alt som høyrde til. Eit heilt landskap. Spennande å sjå på for oss som var små.


Skapet under har vi tatt vare på i ein oppryddingsaksjon. Det heng for tida på kjøkkenet, med Greengate-samlinga mi inni.


På soverommet har eg også denne minikommoden. Den har eg hatt omtrent så lenge eg kan hugse. Har arva den frå mi tante som igjen hadde fått den frå sin onkel (bror til farfar)Ein vaskekommode som også stammar frå ein oppryddingsaksjon. Den står på gjesterommet for tida. Med eit flott vaskestell som er arva frå Nordmøre.


Eg likar at tinga rundt meg har ei historie. Eg er ikkje særleg begeistra for nye møblar, det blir i såfall eit "nødvendig onde" og innkjøpa må tilpassast det gamle som er der frå før. Då likar eg igrunn betre å male noko som er sånn halvvegs utrangert og utan særleg sjel. Å gje slike ting eit nytt liv er ikkje så verst det heller.

(Kan ellers nevne at eg for tida ikkje innehar verdens beste bloggefotoapparat, eg har heller ikkje særleg tolmodigheit til å jobbe med dei foto eg har tatt. Det blir difor lagt ut som det er, uten redigering og anna fjas. Kanskje kjem det bedre tider når det gjeld dette? -men det er slett ikkje sikkert ;-))6 kommentarer:

Margrethes hus og hage sa...

Så mange gamle møbler du har. Skikkelig flotte skatter å ta vare på og kose seg med!

Her er det nesten bare gammelt hos meg også. Har noen få nykjøpte ting, men det meste er arvet, bruktfunn og oppussingsobjekter av ulike slag. Det blir koselig med litt av hvert, synes jeg!

Ønsker deg en fin helg. Hilsen Margrethe

Nostalgia sa...

For noen fantastisk flotte møbler du har ! Du er heldig som har disseskattene, og så kjekt når det er familie som har eid eller laget dem. Jeg trives også best med det gamle, det passer også best i huset vårt.

Ønsker deg en fiiin helg !
Klem, Nostalgia

Bossa sa...

Hei på deg. Tusen takk for hyggelig hilsen til meg. Og du, for noen flotte skap du har!!!! Blir helt dårlig jeg.... Fint at du lar de være som de er. Liker også møbler med sjel, men har stort sett bare en stue til det.
Ha en super kveld. Klem :O)

Synnøve sa...

Hei jeg fant bloggen din igjennom bloggen til Nina.
Så mange fine møbler du har.
Ser du har vært til London.Vi skal dit på langweekend på april. Gleder meg,for jeg har aldri vært der før.
ha en fin kveld.

Kristine sa...

Du har jammen samla ihop mykje fint gamalt møblement! Det er godt å sjå at slike møblar kjem i hendene på nokon som verkeleg set pris på slike skattar.

Håpar du har hatt ei bra helg! Syns forresten det er på tide med eit hobbytreff igjen snart. Kanskje vi klarar å samle ein gjeng ein kveld? Snakkast!

Sidsel sa...

masse flotte skap og møbler..... koselig å stikke innom deg av og til, men jeg er nok ikke så flink å legge igjen spor etter meg