torsdag 25. februar 2010

Bruktkjøp


Eg har ein nostalgi-kjellar. Så lenge eg kan hugse har eg samla på og tatt vare på gamle ting. I kjellaren har vi eit heilt rom som er fyllt med dette. Frå ulike epokar, med ulik historie. Her kan ein nok bruke mange timar om ein skal oppdage alle ting... Ein del av det eg får tak i havnar her, andre ting glir inn i interiøret ellers i huset.

Ei blanding av mykje. Bruksgjenstandar, pynteting, bøker, møblar, redskap osv osv
I sommar var eg på brukthandel i ein låve som skulle rivast. Der fekk eg kjøpe denne flotte, gamle kista. -Og eindå nokre fleire kister...denne korga eller tine eller kva eg skal kalle det, er fyllt med handarbeidsutstyr. Ikkje alt har eg funne ut av kva er endå...Desse flotte boksane fekk eg kjøpe hos ei som hadde opprydding i eit hus som skulle rivast.
Veldig fornøgd med dei!På låvehandelen min fekk eg også kjøpe fleire gamle tønner, dette er ei av dei. Tønneproduksjon var ei sterk næring i Dalsfjordområde i "gamle dagar". Difor syns eg det er kjekt å ta vare på desse. Dei skal nok etterkvart presenterast i ein litt anna "setting".Eg er og veldig fornøgd når eg finn deler til dei gamle servica mine. Dette er eit av dei. Desse fann eg på bruktbutikken i sommar.
Dette vart ein presentasjon av litt av bruktfunna mine. Kunne nok ha holdt på nokre veker med det... men får ta det att ;-)


3 kommentarer:

Minka sa...

Oj oj oj..her var det masse..kunne nok gått å snoket ei god stund der nede ja..Du kunne jo startet butikk..klems

ann helen sa...

Masse flotte skatter du har. Ønsker deg og dine en koselig helg.

Solveig sa...

Hjelpe meg, Heidi! For en "godtbutikk" du har her! Dette hadde vært stas å se "live". Så kjekt med ting som har en historie - de skaper mer liv på den måten:o)
Ha en flott uke.
Klem fra Solveig