torsdag 27. mai 2010

Eit snev av sommar..

Dei siste dagane kan vi vel sei at vi har kjent eit snev av sommar...
Ikkje fordi temperaturane har bekrefta det, men sola har iallefall synt seg innimellom.
Og..det blomstrar og gror.
Og..det går an og ta seg fram i terrenget. Altså fjellturar og slikt...
Her på Flatheim har vi planta i krukker og kar. Litt etter litt, til tross for at vær og temperaturar ikkje har vore så veldig plantevenleg.
Stemor toler "mykje" kulde. Difor startar vi med den. Dessuten er det ein av favorittane. Så den har fått plass både her og der.
Primula i ulike variantar imponerer stadig. Dei livnar nemleg veldig fort til, og blir skikkelege fargeklattar.



I kveld sat eg ved kjøkkenbordet med pc'en og las Solveig sitt nye innlegg (Solbergets mange prosjekt). Ho nemnde noko om plantar på terassen... Då, brått med eitt, hadde eg ribba kjøkkenet for Pelargonium, og etter 10 minutt var dei i krukker på terassen. Så no kan dei samle energi og bli frodige og flotte! (For det hadde nok blitt i meste laget med kjøkken på dei, før dei slapp fri ;-))




I ribba vinduskarmar fekk eg plassert ei gammal kanne med desse rosa snuppene oppi.



Ellers er konfirmasjonar og slikt gode deadlines for ymse prosjekt. I haust skifta vi dør, og trappa som var der frå før, kun eit lite betongtrinn, hadde vore ynkeleg lenge. Høgt og lite, og verre vart det med ny dør, så ei ny trapp blei pressa inn som eit prosjekt med deadline konfirmasjon. Godt ka so e gjort!

Og litt plass til stæsj og fjas er det jo også, og det er jo fint!



Når det gjeld bevegelse i terrenget, er det "på veg inn for fullt". I kveld gjekk turen til Grautasteinane og ny trimpost der.
Turmålet i seg sjølv er ikkje særleg spennande, bratt og steinete, men utsikten er meir interessant! Ei flott oversikt over grenda, og fjell og finnar.


Akkurat ein passeleg liten dagleg trimtur. Dagleg er optimisten som seier, men det er eit mål, og mål må ein ha ;-)







5 kommentarer:

Solveig sa...

Tusen takk for fine ord min venn! Så kjekt å kunne inspirere deg - du som er en ener når det gjelder kreativitet og påfunn om både ett og hint:o))
Veldig godt når sola atter titter frem - og til uke kommer varmen også:o)
Så spreke dere er! Hadde ikke vært mye igjen av meg skulle jeg ha tatt den turen der. Men flott var det der, ingen tvil om det!
Ønsker deg nydelige dager i vårsola.
Klem fra Solveig

ann helen sa...

Det stemmer det Heidi, vi har vært naboer, og har hatt gutter i samme klasse på skolen. Men det er lenge siden nå, selv om det ikke føles slik.

Ønsker deg og dine en innholdsrik og solfyllt helg.

Kristine sa...

Gratulerer med vel overstått konfirmasjon- og bursdagsfeiring! Så koseleg inngangsparti de har fått. Eg har ein del å ta igjen når det kjem til utandørs dekorering og planer og slikt...men eg får veldig lyst til å gjere noko med det når eg ser kor fint andre har det.

No kjem sommaren! Nyt den :)

ralfefarfars paradis sa...

Så flott dere bor- vi bor ganske på landet vi også- selv om det er i "sentrum". Håper vi også kan komme oss på noen turer- mange fine turmuligheter her også;) Enig i at det er fint å kunne begynne å plante- har til og med kjøpt et oliventre- må ta det inn om vinteren- men jeg er spent på om det vil trives nå;)
Ha en fortsatt fin uke!

Margrethes hus og hage sa...

Så flott det ble med ny dør og trapp. Det er av og til godt å ha en liten unskyldning for å få gjort :)

Og mye lekkert blomstrer hos deg. Nå kommer sommeren og det er bare å nyte den!

Ønsker deg en fin dag. Hilsen Margrethe