mandag 15. april 2013

Våren kom i går!


I går kom regnet, plussgradene og vinden, -altså våren.
Vi kan faktisk sjå snøen og isen smelte. Det susar og brusar i fjell, elvar og skogar. Det er faktisk ingen tvil om at det er våren, for det er akkurat slik den høyrest ut.

Eg har snoka litt rundt for å sjå om det er krokusar på veg opp nokon stad, slik det vanlegvis er når snøen forsvinn. Krokusar kan eg ikkje sjå snurten av. Heller ikkje noko anna som spirer. Men, men, vi får vente nokre dagar, kanskje det er liv der nede i den svarte jorda. Plussgradene lyt vel få råde litt lenger, -så kanskje. I mellomtida får litt vårlyng gjere nytten.Denne gjengen var jublande glade over å få komme ut av den vesle "andegården" dei har budd  i gjennom hardaste vinteren. Andegården tolte nemleg ikkje plussgrader og vatn, for å sei det slik. Her var det berre å flytte ut umiddelbart. Gjengen har fryda seg over sølepyttar og gulbrunt gras i heile dag.Denne karen har også sprada rundt i dag og undersøkt det som etterkvart har komt fram under is og snø.
Vi prisar våren heile gjengen her på Flatheim!

1 kommentar:

Eldhuset sa...

Såå søte de endene var:) Og veldig fin hane da! Vår hane er bare helt svart han...

Er det mye jobb med ender? Det har jeg også lyst på, men så har jeg hørt at de er litt vanskelige og at de kan lage litt bråk i hønsegården..:)