fredag 26. august 2011

Kaffe Latte i favoritt-kaffibaren!Mange set pris på ein kaffipause.

Eg er ingen kaffidrikkar, men ein Kaffe Latte går fint!

Veldig fint!

Spesielt i min yndlings kaffibar.
Slik!

Og godt selskap gjer ingenting!

Den kan td kombinerast med eit par kast med fiskestanga, -eller ein dukkert om det skulle vere ynskjeleg, -slik det var for mitt selskap ;-)

onsdag 24. august 2011

Ferieparadiset

King Bailey's Cabin


King Baileys Cabin kring 1910. Foto © BKF.

 
-var eit særmerkt lite hus som vart bygd ved gravhaugen Balahaugen ca. 1904 av Hermund Steffenson Thue, som etter nokre år i «Junaiten» kalla seg Herman Stevens. Huset vart nytta som souvenirbutikk til 1935, og flytta til Vellene som bustad.


 

Her fekk plassen navnet "Arnetun", oppkalla etter sonen til han som kjøpte det og flytta det.
Mine besteforeldre kjøpte det på 50-talet og budde der fram til ca 1976. Sidan har det vore nytta som feriestad for familien.


I Balestrand finn ein mange hus i Sveitserstil, og dette blir som ei mini-mini-utgåve av dei.

Ærverdige Kvikne's hotell, både den gamle trebygningen og det meir "moderne" høgbygget , har vi god utsikt til.
Engelske kyrkja kan vi og sjå.Den ligg ca midt mellom oss og hotellet. Denne kyrkja vart bygd til "ære" for prestedottera, Margaret Sophia Green Kvikne (1850-1894)Ho kom til Noreg første gong i 1886 for å drive fjellklatring, og var ei av dei første kvinner som klatra til topps på Romsdalshorn. I Balestrand vart ho gift 1890 med hotelleigar og fjellførar Knut Kvikne. Ho døydde av tuberkulose i 1894. Men før ho døydde, oppmoda ho ektemannen om å byggje ei «engelsk» kyrkje for turistane i Balestrand.

Han fekk m.a. økonomisk støtte frå to velståande amerikanske kvinner som budde i Balestrand, Gertrude Abbot og Elisabeth Winslow Peters.

St. Olafs kyrkje vart bygd som ei etterlikning av ei norsk stavkyrkje, og vigsla 1897.
Minneportrett av Margaret Green Kvikne heng ved inngangsdøra til kyrkja.
Ein suveren utsikt over Sognefjorden.Fin utsikt til frukost og fin utsikt til kvelds!

tirsdag 9. august 2011

Litt interiør og slikt....Ettersom vi har hatt open kiosk med kaffi og is i sommar, var det på sin plass med bord og stolar til eventuelle gjester. Difor vart terrassen så og sei ribba for møblar, og desse vart plassert ved kiosken.
Det har jo vore litt opplett innimellom...

Ein ribba terrasse er jo ikkje så veldig koseleg, så her måtte det på plass litt kreativitet. Kjellarboder, låve osv vart sjekka ut for potensielle dekorative og nyttige element. Diverse kassar vart skrubba for sauemøkk og ymse, og gamle baljar og bøtter vart henta fram. Eg er vart igrunn meir fornøgd med terrassen no når eg fekk plassert litt gammalt og ymse gjenbrukssaker der.Bord hadde eg heller ikkje... Men i grenda har vi eit firma som driv med linjer og kablar, så vegen var ikkje lang for å skaffe seg ein kabeltrommel. Hadde igrunn tenkt å male den, men måtte iallefall prøveoppstille først, og eg syns igrunn ikkje den vart så verst. Hadde til og med fire hjul liggande som eg har flytta på nokre gangar, og lurt på kva dei kunne nyttast til. Og no var endeleg dagen kommen, -under trommelbordet sjølvsagt!
Og eit slikt bord kan jo nyttast både over og under ;-)No er det vel ikkje heilt rett og kalle verandastæsjing for interiør....
Hmmm...

Jaja, kan iallefall vise at samlinga mi av desse svarte gjenstandane veks. Endå ein ny vase vart erobra på Låven på Sandane.Og så kan eg vise eit lite tablå frå loftsgangen.... Ein krakk med nokre, sikkert minst 50-60 år gamle sko, som eg sjølv har hatt i eige i sikkert minst 25 år, etter at eg redda dei frå ein søppelsekk i si tid. Skrullete? -ja, kanskje det ;-)Til slutt nokre bilder frå "leiligheta" som vi har hatt som utleige i sommar.


Har sikkert vist litt bilder herifrå før, men med nytt kamera, litt betre bilder, så eg tar ei ny runde...


Det meste her inne er gamle saker og ting, som eg har samla litt her og litt der gjennom åra.


 

Eg syns utsikta er fabelaktig!

Men, i hagen utanfor bur det sikkert minst 5-6 hanar, og desse er etterkvart begynt å gale, eller iallefall trene seg på det. Det kan bli eit ganske bra orkester ganske så tidleg på morgonen....
Men, i dag har eg fått på plass øyreproppar. Det er jo ikkje sikkert alle syns dette er festleg og eksotisk ;-)søndag 7. august 2011

Litt hage....Likar igrunn å surre litt i hagen....
Og nokre nye prosjekt kvar sesong er ikkje til å unngå.
I år har det blitt grusgangar. Det var eit vinn-vinn prosjekt, der grastorva forsvann opp på taket på gapahuken. Eg likar igrunn godt slike prosjekt som på ein måte er to på ein gang.
Bedet under terrassen måtte sjølvsagt også utvidast, for vi kunne jo ikkje ha ei stripe med plen mellom grusgangen og bedet! Trur dette var ei stor forbedring som vi vil setje pris på. Dessutan blir inngangen til Nostalgi-kjellaren både betre og finare. Faktisk var vel dette prosjektet kanskje tre-fire prosjekt på ein gang. Iallefall er det avkryssa på to-do-lista ;-)Urtehagen som vi så smått starta på for eit par år sidan har også blitt udvida og utvikla. Kan fastslå at dei fleste urtane frå i fjor har overlevd denne tortur-kalde vinteren. Det er bra på ca 430 moh.Inspirert av Nina i Paradiset, fekk eg i fjor sommar på plass eit badekar ute i hagen. Må innrømme at det ikkje har vore brukt så veldig mykje. Men eg syns det er ganske koseleg, og kjekt å ha muligheit for eit karbad i det fri!


Ein gammal utslagsvask pyntar opp veggen på hønsehuset, og ein gammal benk som eg har "redda" har også fått plass i dette hjørnet av hagen.
Vi har stort sett hatt open kiosk med ymse innhald i sommar. Diplom-is og kaffi er ein slager. -Og i går forsvann jammen eitt av mine heimelaga lappe-sengetepper heilt til Tyskland. Litt artig det!

Syslar med tanken på eit interiør-innlegg i neste omgang.
Har vel skjedd eitt og anna på den fronten og ;-)