torsdag 19. august 2010

Sjølvberging?
Etter ei morgonrunde i hagen, fekk eg bekrefta at eg har altfor lite som blomstrar på seinsommaren. Det burde eg legge meg på minne, slik at eg kan gjere noko med det....
Men desse gule, som eg ikkje anar kva heiter, men som er gamle og gode, frå bestemor si tid, dei blomstrar og er eit friskt innslag.


Men litt anna er det å sjå, då...
Hønene er i full produksjon, også dei nye av året, så no kan vi ete egg kvar dag, og fleire gangar om dagen om vi vil ;-)Ripssaft og andre ripssaker kan det også bli.
Berre so synd at eg ikkje liker å plukke dei. Syns det er utruleg kjedeleg å berre stå der og kun halde på med ein ting, som i tillegg går litt seint....Men, det pleier no å bli ei råd. Eg ser no at tida er inne for å starte opp innhøstinga.
Og så urtebedet som eg anla i fjor. Har lyst å bli flink med urter. Så no har eg iallefall bestilt meg ei urtebok....

Problemet er i år som i fjor, at kvar gang eg har sådd, så har hønene hatt seg ein tur på rømmen, ut i hagen. Og kva er vel meir freistande enn eit stort bed med mold og frø. O'lykke! - tenker dei og sparkar og kosar seg!

Og då er det jo kaos. For kva kjem opp og kor? Det er berre å vente å sjå. I år var det ikkje så mykje av frøsåinga som gav resultat, men dei andre urteplantane trivst jo godt, så i dag har eg vore ute og plukka blad frå nokre myntevekstar for å trekke meg te. Men eg la dei frå meg i hagen ein stad, så eg må nok ut og leite ;-)
Monarda

Krusmynte
Oregano
Ein annan type monarda?


Persille, ja...
Og hønene som et frukost!
No skal eg ut og leite etter te-blada mine (eller kanskje eg må plukke nye?)
Ha ein fin dag!3 kommentarer:

Lykkeliten sa...

Så koselig det så ut med høner, egg og egen urtehave.

Tror ikke jeg skal ha ambisjoner om no liknende, men litt fler blomster som blomstrer på sensommeren, det vil jeg også ha.

Kos deg med te, og et egg eller to.

Klem Lykkeliten

Mira sa...

Håper du sitter å koser deg med den teen nå!Har litt urter eg også, men må innrømme at eg glømmer å bruke dei!

Den gule blomsten din er ein gammel staude Fagerfredløs,
(Lysimachia punctata).

Blir frista til å skaffe nye høner, når eg ser alle de flotte egga.

Ha ein fin høst! Klem,

Barbros lille atelier sa...

Hi, hi, må le litt av disse "gartnerhønene" dine som deltar i hagearbeidet:-) Bortsett fra det så ser det skikkelig koselig og bonderomantisk ut å ha høner. Og deilig å aldri gå tom for egg. Ser ut som du er selvberget med mye i den frodige hagen din.

Ha en fortsatt fin dag! Og kos deg med eggene dine:-)

Klem