onsdag 11. juli 2012

Geocaching


For nokre dagar sidan hadde vi besøk av ein gjeng frå fylkeskommunen. Kveldens prosjekt var å lære meir om geocaching. I området er det allerede ein slik "post". Denne hadde vi som mål og finne, og i tillegg skulle vi prøve å legge ut ein ny.


Det blei ein liten rundtur på Fossestien. Det vil sei ein liten del av den 21 km lange stien.  Og vi både fann og plasserte geocach.


På turen gjekk vi gjennom dette området, som faktisk er eit av mine favorittområde på stien. Litt trolsk er det her syns eg!

Det var trivelege gjester og det blei ein kjekk kveld. Geocaching er dessutan ein spennande og utbreidd aktivitet, så det er berre å hive seg på og prøve! Sjekk ut geocaching.com.

søndag 8. juli 2012

Det blomstrar på Flatheim!


Eg likar hage og blomster, og skulle ynskje eg var både flinkare med slikt og hadde meir tid til det. Men når det er mykje ein har lyst å bruke tid på, så må det porsjonerast ut, og då blir det sånn passeleg.

Men eg har iallefall ein del ulike plantar, det meste er gamle stauder frå bestemor si tid. Desse kjem att år etter år, og det er jo veldig greitt, så er iallefall det gjort. Då er det "berre" for oss å gjere eit forsøk på å halde ugraset vekke, og evt andre justeringar vi måtte komme på.


Det ser lovande ut for peonen, stor og frodig, med mykje knoppar. Det ville vere fint om den fekk stå og blomstre i fred utan bli rasert av vind og regn også. På førehand takk!


No er eg ikkje ein kløpper på navn, er flinkare på ville blomster enn hageblomster, takka vere eit par år med natur og planter som 4H-oppgave i gamle dagar. Men iallefall, desse orange syns eg er veldig fine, dei gjer mykje av seg, og eg har på følelsen at dei er litt gammaldagse ;-). No er dei på siste verset her for i år, men dei har stått lenge denne gangen syns eg, kanskje pga lite regn?


Nokre gule liljer, har rikeleg av desse...


Og ein plante som eg føler er litt gammaldags, anar ikkje navn, men syns den er ganske sjarmerande!



Desse blå over, er også ein av mine favorittar i hagen.


Akeleier, over og under, har vi bl.a langs husveggen, sådde nokre i andre fargar for nokre år sidan, og trur denne over er eit resultat frå det. Ellers er det denne blå som dominerer her i gården.


Rosa lupiner. Desse er svartelista her til lands, men vi har nokre eksemplar, denne rosa og nokre blå. Trur vi har holdt dei i sjakk for spreiing, så då er det vel ikkje så veldig farleg enn så lenge...


Litt sånn typisk kantplante...


Denne og...


Då er eg spent på rosene etterkvart. Ikkje så mange som har sprunge ut av desse endå. Kanskje eg tek meg ei runde med kamera litt seinare...

God søndagskveld!